Людям з порушення зору Звичайна версія

Матеріали Фонду стали підставою для пред’явлення підозри колишньому Голові Правління ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ»

29.12.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

За сприяння Департаменту розслідування протиправних діянь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України встановили причетність колишнього Голови Правління ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ» у вчиненні кримінального правопорушення. 20 грудня Головним слідчим управлінням Національної поліції України, за вказаними фактами, оголошено про підозру громадянину Клименко Ігорю Віталійовичу. Крім того, уже 22 грудня Фонд заявив цивільний позов у рамках кримінального провадження для пред’явлення підозрюваному Клименко І.В.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що свого часу Голова Правління ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ» підписав заздалегідь збиткові договори про відкриття кредитної лінії між фінустановою та комерційною структурою. Відсоткові ставки за кредитом були у десятки разів меншими за стандартні, що пропонувались банком.

Сума збитків завданих банку за вказаними фактами на сьогодні складає 3,6 мільйони гривень.

Службовцю інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми».